ניתוח רוחות ממוחשב-CFD
גידול האוכלוסיה המהיר ושינויים בדפוסי החיים בישראל עם ההעדפה לחיות בערים - הביאו איתם לתהליכי עיור מהירים במיוחד ומכאן לצורך בציפוף המרחב האורבני על מנת לשמר את השטחים הפתוחים.
התוצאה: עליה מהירה בגובה המבנים ובנית יותר ויותר מגדלי מגורים ומשרדים, לעיתים בקרבה רבה אחד לשני. סיטואציה זו גורמת לתופעות בעייתיות רבות במשטר הרוחות במרחב הציבורי - התגברות המהירות, מערבולות רוח (טורבלנסים) וכוי"ב.
ה גידול וציפוף האוכלוסיה יחד עם התפיסה המובילה כיום בתחום בינוי הערים בר הקיימא של "חזרה לעירוניות" - השמה את האדם במרחב הציבורי במרכז, ורואה בהגברת הפעילות, האינטנסיביות והמגוון של הפעילות במרחב הציבורי כיעד תכנון מרכזי, הביאו את הרשויות לדרישה לניתוח מוקדם של השפעות הבינוי המוצע בפרויקטים גדולים בכלל ובמגדלים בפרט של התנהגות הרוח במרחב הציבורי הסמוך.
הבחינה , הנעשית באמצעות סימולציה ממוחשבת כפי שיפורט בהמשך, מגבילה את מהירות הרוח המותרת בהתאם לסוג השימוש של האזורים השונים , וזאת בשני פרמטרים : מהירות הרוח המירבית המותרת ו-% הזמן המותר לחריגה ממהירות זו.
כאשר באופן כללי ככל שהאזורים מאופיינים בשהות ארוכה יותר (מסעדות פתוחות בהן יושבים לאורך זמן לעומת רחובות בהם עוברים את האזור הבעייתי בכמה שניות) משך החריגה המותר קצר יותר.
וככל שהרוח עזה יותר והופכת ממציקה מעט למפריעה ואף מסוכנת – שוב משך החריגה המותר קצר יותר עד כדי התאפסות כמעט.